CARTA AL Sr. MANUEL BUSTOS

RESPOSTA DE LA FAVS A LA CARTA DE MANUEL BUSTOS
CLICA AQUÍ PER BAIXAR-TE LA CARTA

Il·lustríssim Sr. Bustos
En primer lloc li agraïm el fet d’enviar-nos les dues cartes, sobre tot perquè, com vostè coneix, la FAV no ha estat mai del vostè gust, no obstant i en resposta a les mateixes, volem manifestar-li que la FAV en tot aquest assumpte tan lamentable ens hem mostrat extremadament prudents a l’hora d’emetre judicis de valor, mostrant en tot moment la lògica preocupació pel desprestigi que significa per Sabadell i les conseqüències que comporta de ingovernabilitat.
També expressar-li la sorpresa davant les dues cartes, ja que són contradictòries i que han estat emeses amb dos dies de diferencia; la primera anuncia el seu retorn després de -com vostè mateix diu- d’apartar-se “uns mil·límetres”, i la segona per comunicar-nos la renuncia, això sí, ambdós casos, proclamant la seva innocència i la dels regidors imputats.
Som conscients que una imputació no desvirtua la presumpció d’innocència, però als alts càrrecs públics i de confiança, la tolerància zero davant la corrupció  (per higiene democràtica), resulta inexcusable el cessament dels càrrecs en tots els casos sempre que existeixi una imputació. Segurament coincidirà amb nosaltres en que difícilment pot existir “regeneració democràtica” per tornar la confiança de la ciutadania al sistema de partits, si aquests no són consegüents i no prediquen amb l’exemple.
Els fets en l’actualitat són que tan vostè com tres regidors del seu partit i dos càrrecs de confiança estan imputats en una trama de corrupció coneguda com el cas Mercuri, i que sobre vostè recauen nou imputacions per tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics. És a dir, que ens trobem davant una situació tan extremadament greu que ens sembla una frivolitat i també una irresponsabilitat restar-li importància.
Estem convençuts que si vostè fos un ciutadà de Sabadell qualsevol, en semblant situació, pel bé de Sabadell, també demanaria la dimissió dels càrrecs imputats.
Més enllà de les interpretacions subjectives i mediatitzades, no ens correspon a nosaltres, ni a vostè mateix, determinar la seva innocència o culpabilitat, sinó al jutge i es per això que a la seva decisió ens remetem.
Per altra banda, cal recordar que segons la llei, l’alcalde no es elegit per la ciutadania, sinó pels regidors. A Sabadell, com que cap partit va treure a les eleccions la majoria absoluta, vostre va ser designat com alcalde amb els vots del seu partit i l’abstenció o negativa de la resta dels regidors, però també podria haver estat qualsevol altre el triat si els demés partits així ho haguessin acordat.
Ara, des de la crisi política i institucional amb el cas Mercuri, la majoria del Ple de l’Ajuntament, que representa a la majoria de la ciutadania, va instar el cessament dels càrrecs imputats. Decisió que encara que va ser adoptada democràticament, vostè i el seu partit no han complit, a més sense donar cap explicació sensata que l’assumpte requereix. Francament, no s’entén i no ho entenem, més enllà que sigui per raons personalistes i o partidistes.
Amb aquest escenari, pensem que la renuncia a l’alcaldia es necessària però insuficient. Seguir com a regidor tant vostè com els altres regidors imputats es una decisió desafortunada, i per la seva honorabilitat i la dels imputats, li demanem que la reconsideri pel bé de la ciutat i pel propi sistema democràtic. Sabadell s’ho mereix.
Atentament
FAV Sabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × five =