La Comissió del Parc del Nord, segueix la seva lluita per reinvindicar el parc

La Comissió del Parc del Nord, formada per cinc entitats veïnals, vol recuperar l’espai tal com era abans de les obres de Metro Sabadell, és a dir, com una gran zona verda. Així ho han posat de manifest el dia després d’una inauguració informal de la part nord del Parc del Nord per part de l’Ajuntament, en la qual els veïns denuncien no haver estat convidats. Des de la Comissió insisteixen que no es poden donar per acabats els treballs en superfície, ja que encara falten molts elements a incorporar, com un espai de jocs infantils o un pipican. A més, recorden que encara faltarà urbanitzar la part sud del parc.

Els veïns integrants de la Comissió del Parc del Nord també han reivindicat, de nou, la retirada de les terres procedents de les obres de Metro Sabadell dipositades a la zona, ja que donen problemes al barri sobretot quan plou. “Seguirem lluitant perquè el parc s’acabi o, si més no, que ens el deixin net. Quan algú fa una obra no es deixen les runes a la porta, es porta a l’abocador corresponent. I més si es tracta de terres contaminades”, ha declarat el president de la Comissió, Antonio Jara. En aquest sentit, l’entitat ha demanat una reunió amb l’alcalde Joan Carles Sánchez perquè l’Ajuntament comenci aquestes tasques, ja que es va comprometre a fer-ho a principi d’aquest mes de febrer. En cas que el consistori no mogui fitxa, els veïns s’han mostrat disposats a mobilitzar-se. “Estem farts. Durant 8 anys hem estat aguantat pols, soroll i deixalles d’aquests senyors. Ens hem de sacrificar perquè Metro Sabadell és una millora, d’acord, però ara el túnel està fet i la superfície ha de quedar en condicions perquè els veïns tornin a gaudir d’aquest espai”, ha conclòs Jara.

Al marge de tot plegat, els veïns també reclamen que el projecte per a convertir el Parc del Nord en un espai unificat des de Sant Julià fins a la carretera de Castellar es torni a reprendre. La iniciativa, que costava de deu fases, es trobava a la quarta quan va quedar aturada per l’arribada de les obres del Metro. Des de la Comissió recorden que disposar d’aquest parc és una reivindicació històrica, que es remonta a l’any 1999 i que, diuen, va topar amb els esculls constants del govern de Manuel Bustos.

 

http://www.radiosabadell.fm/Noticies/La-Comissio-del-Parc-del-Nord-vol-recuperar-l-espai-tal-com-era-abans-de-les-obres-de-Metro-Sabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 − seven =