Poda d’arbres a l’eix central de Sabadell

A partir del 9 de gener l’Ajuntament ha començat a podar els 573 plàtans que hi ha a l’eix central de la ciutat. Concretament a l’avinguda de l’Onze de Setembre – 128 exemplars -, la carretera de Prats de Lluçanès – 151 exemplars -, la Via Massagué – 44 exemplars – i la Rambla – 250 exemplars -.

Segons el calendari previst, els operaris comencen per l’avinguda de l’Onze de Setembre cap al nord i continuaran avall, de manera que, en principi, acabaran la primera setmana de febrer al capdavall de la Rambla. Tanmateix, aquest calendari es pot veure modificat per causes meteorològiques o organitzatives que ara no es poden preveure.

La poda hauria de causar les mínimes molèsties al trànsit i als vianants, de manera que actuen dues plataformes de poda conjuntament, amb els operaris necessaris a peu de carrer per garantirpodaarbres la senyalització de les tasques i la seguretat de ciutadania i de vehicles, així com per recollir les restes com més aviat millor.

Una poda necessària

L’Ajuntament considera que cal reduir la capçada d’aquests arbres per tal de garantir la seguretat i, alhora, per facilitar que disposin d’una copa equilibrada, ja que actualment la major part d’aquests exemplars tenen xacres, podridures, capçades desestructurades i cavitats a les branques principals i a la base dels troncs. Aquest estat té origen en pràctiques de poda dutes a terme anteriorment, així com a les ferides que els arbres han anat rebent a causa de cops de vehicles o per efectes d’obres.

Aquesta poda provocarà diferents nivells de reacció als arbres en el moment que brotin de nou i es podran veure afectats durant el primer any per atacs de fongs o d’insectes. En el cas que apareguessin, i si el nivell d’afectació ho aconsella, es tractarien adequadament. Aquests efectes disminuiran quan la nova brotada maduri i s’estabilitzi una nova capçada.

D’altra banda, s’aprofitarà l’avinentesa per talar també els arbres que ja no tenen cap viabilitat i els que tenen un risc elevat de trencar-se. (Més informació: http://www.sabadell.cat/ca/jardineria)

ds

De restablir els exemplars arrencats o talats, alguns des de fa anys, no se’n parla gens, encara…

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × 1 =